Pistoriusa obvinili z plánovanej úkladnej vraždy priateľky

19.02.2013 Celý región

Johannesburg (TASR) - Popredného svetového paralympionika Oscara Pistoriusa obvinili z vopred plánovanej úkladnej vraždy jeho priateľky. Účastník OH 2012 v Londýne podľa slov juhoafrického prokurátora usmrtil Reevu Steenkampovú štyrmi ranami z pištole. Podľa agentúry Reuters prešiel juhoafrický atlét na svojich protézach sedem metrov a pred dverami kúpeľne jeho domu v Pretórii následne spustil paľbu.
Guľky 29-ročnú modelku trafili do hlavy, hrudníka, panvy a ruky. Napriek snahe privolaných zdravotníkov zomrela na mieste činu. Steenkampová tvorila s Pistoriusom pár približne rok. Viaceré juhoafrické médiá informovali, že Pistorius si priateľku mohol pomýliť s vlamačom, keď ho chcela prekvapiť nečakanou návštevou. Prokuratúra však túto verziu odmieta.
Pistoriusov právny zástupca pred Pretórijským magistrátnym súdom počas utorňajšieho pokračovania pojednávania zdôraznil, že jeho klient nespáchal vraždu. Dvadsaťšesťroćný Pistorius je šesťnásobným paralympijským víťazom a vlani sa v Londýne stal prvým športovcom s oboma amputovanými nohami, ktorý sa predstavil na olympijských hrách.
 

Vyberte región